Στην αρχή της νέας ωδειακής χρονιάς

Ξεκίνησαν τα μαθήματα για την καινούργια ωδειακή χρονιά ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης.

Καινούργια σχέδια, διευρυμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών, νέες ιδέες προς υλοποίηση, χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα της Musicart – Νέο Ωδείο Κοζάνης για το διδακτικό έτος 2019-2020.

Με κέντρο πάντα τον μαθητή, τις ανάγκες του αλλά και τις απαιτήσεις του διαμορφώσαμε και το φετινό πρόγραμμα σπουδών στοχεύοντας ξεχωριστά και με περίσσιο ενδιαφέρον τόσο στις ανάγκες των μικρών σπουδαστών, όσο και στις ανάγκες των μαθητών που αναζητούν τον επαγγελματικό τους δρόμο μέσα στη μουσική.

Πιστεύοντας βαθιά ότι η μουσική είναι πολύ περισσότερα από κάτι αναγκαίο και ψυχαγωγικό δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις μόρφωσης για μικρούς και μεγάλους μαθητές.

Το πρόγραμμά μας υλοποιείται από καθηγητές που συνδυάζουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πιο προχωρημένων σπουδαστών μας.

Αντιμετωπίζουμε με ευελιξία τα καινούργια δεδομένα στην πανεπιστημιακή μουσική εκπαίδευση δημιουργώντας κατάλληλα τμήματα προετοιμασίας. Τα τμήματα αυτά καλύπτουν τις ανάγκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες αλλαγές στις εξετάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστήμια. Μ’ αυτόν τον τρόπο ισοσταθμίζουμε το κενό της εκπαίδευσης που υπάρχει από τα σχολεία, στο ωρολόγιο πρόγραμμα των οποίων δεν προβλέπεται το μάθημα της «Μουσικής Αντίληψης», όπως βέβαια και το σύνολο των μαθημάτων που αφορά την μουσική πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Παράλληλα εξακολουθούν να υπάρχουν τα τμήματα προετοιμασίας για τους μαθητές που θα προτιμήσουν τον παλιό τρόπο εξετάσεων για εισαγωγή στα αντίστοιχα τμήματα των Α.Ε.Ι.

Στους υπόλοιπους μαθητές μας, που έχουν επιλέξει την ωδειακή εκπαίδευση για το τελείωμα των σπουδών τους προσφέρουμε επίσης τα απαραίτητα εφόδια. Πέρα από τα ειδικά μαθήματά τους και τον ολοκληρωμένο κύκλο υποχρεωτικών μαθημάτων όπως αυτός ορίζεται από το ΥΠ.ΠΟ.Α μια σειρά δράσεων, συναυλιών και σεμιναρίων συμπληρώνουν την προσφερόμενη μόρφωσή τους.

Βαθιά μας πεποίθηση αποτελεί το γεγονός ότι η μουσική είναι ένα πολύ δυνατό μέσο παιδείας και εκπαίδευσης.

Με άξονα αυτή την σκέψη επενδύουμε στη δημιουργικότητα και στην φαντασία των μαθητών μας κάνοντάς τους κοινωνούς της πιο άμεσης και όμορφης τέχνης. Την τέχνη της μουσικής.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά από 5:00 ως 9:00 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ωδείου στην οδό Σμύρνης 36 και στην οδό Χαλκιδικής 1. Με την εγγραφή του κάθε μαθητή κατοχυρώνεται και το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών του.

This entry was posted in Κείμενα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s