Συναυλία της συμφωνικής Ορχήστρας

Η Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης σας προσκαλεί στη συναυλία με τη συμφωνική της ορχήστρα τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Καλεσμένη σολίστα η διακεκριμένη πιανίστα και μόνιμη συνεργάτιδα του ωδείου Φανή Καραγιάννη, η οποία θα ερμηνεύσει το 2ο κονσέρτο για πιάνο του Shostakovich. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έργο, γραμμένο για τα 19α γενέθλια του γιου του συνθέτη Maxim, το 1957 που παίχτηκε πρώτη φορά από τον ίδιο (τον Maxim) στην αποφοίτησή του από το Ωδείο της Μόσχας.

Θεωρώντας την ορχήστρα το μεγαλύτερο σχολείο της μουσικής εκπαίδευσης και ακολουθώντας με συνέπεια την άποψή μας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκθεση των σπουδαστών μας στη σκηνή, δίνουμε σολιστικό βήμα σε μαθητές του ωδείου προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν τη εμπειρία της σύμπραξης με ορχήστρα. Έτσι στο πρόγραμμα της συναυλίας συμπεριλαμβάνεται ένας παραδοσιακός πολωνέζικος χορός με σολίστα στο κλαρινέτο τον Μάρκο Φασνάκη και ένα απόσπασμα από το έργο του Shostakovich «The Bold» ενορχηστρωμένο και διασκευασμένο για 4 χέρια στο πιάνο, από την καθηγήτρια του Ωδείου Στέλλα Δαλαμπίρα. Το έργο ερμηνεύουν οι μικρές πιανίστες Μυρτώ Λαζαρίδου και Ματίνα Παπαθανασίου με τη συνοδεία της ορχήστρας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη, ένα Rondeau από το μπαλέτο του Rameau «Les Indes Galantes» μια νεανική συμφωνία του W. A. Mozart, ο «Ηπειρώτικος» του Σκαλκώτα και η «Altalena» του Cannavaciulo.

Στην ορχήστρα μετέχουν μαθητές και καθηγητές της Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης ενώ την διδασκαλία και διεύθυνση έχει η Μαρία Καραγιάννη

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Βιογραφικό σημείωμα Φανής Καραγιάννη

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Είχε την τύχη να μελετήσει πιάνο κοντά σε σημαντικούς δασκάλους και παιδαγωγούς όπως, Λ. Ρίζου(πτυχίο πιάνου) και Chr. Fressinier (δίπλωμα πιάνου). Παράλληλα μυήθηκε στον κόσμο των Ανώτερων θεωρητικών με τους Δ. Δημόπουλο (πτυχίο αρμονίας) και Χρ. Σαμαρά (πτυχία αντίστιξης και φούγκας). Οι σπουδές μουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ υπήρξαν η αφορμή μιας διαφορετικής προσέγγισης και θεώρησης της μουσικής σκέψης.

Καθοριστική στην μουσική της πορεία υπήρξε η εμπνευσμένη διδασκαλία του Γ. Χατζηνίκου τόσο στα ατομικά μαθήματα ή μαθήματα μουσικής δωματίου όσο και σε γενικότερες παρακολουθήσεις διαλέξεων ή συναυλιών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και τσέμπαλου με τους: Α. Γαρουφαλή, Δ. Τουφεξή, Μ.Tirimo, Br. Fredriksen, D. Deliponti, L. Boyadjieva, D. Athanasof, T. Αποστολίδη, M. Margaunt, L. Kuhne, C. Fressinier, A. Krustev, Μ. Δαλμάτη.

Επί σειρά ετών διατέλεσε μόνιμος συνοδός πιάνου όλων σχεδόν των οργάνων, διαφόρων χορωδιών και συνόλων μουσικής δωματίου. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ καθώς και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την μελέτη της σύγχρονης μουσικής ενώ πραγματοποίησε αρκετές πρώτες εκτελέσεις έργων του 20ου και 21ου αιώνα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε έργα σύγχρονου ρεπερτορίου, όπως στους Γάμους του I. Stravinsky, στα Carmina Burana του C. Orff κ.α.

Παρουσίασε σε α΄πανελλήνια εκτέλεση έργα των El. Allberga, Ed. Roxbough, Al. Schnittke, G. Pesson, Tr. Murail, A. Part, Κ. Τσούγκρα, Γ. Σακαλλιέρου, Χ. Ναβροζίδη, Δ. Οικονόμου κ.α. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τις τάξεις σύνθεσης των: Χρ. Σαμαρά, Μ. Λαπιδάκη, Κ. Τσούγκρα, Λ. Χατζηλεοντιάδη και Β. Κίτσου για την α΄παρουσίαση έργων των νεότερων συνθετών.

Διδάσκει στο ωδείο Φ. Νάκας (παράρτημα Θεσσαλονίκης). Μαθητές της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Χορηγοί Εκδήλωσης

 

 

This entry was posted in Εκδηλώσεις, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s