Έναρξη μαθημάτων στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης για τη νέα σχολική χρονιά. Μια νέα χρονιά με υψηλές προσδοκίες και στόχους τόσο παιδαγωγικούς όσο και καλλιτεχνικούς. Προσπαθώντας να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε συνεχώς δημιουργήσαμε δύο νέα τμήματα στο ωδείο μας τη μουσικοκινητική αγωγή και τα μαθήματα τραγουδιού για παιδιά.

Η μουσικοκινητική αγωγή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών.

Το Μουσικοκινητικό Πρόγραμμα που εφαρμόζεται περιλαμβάνει:

  • Μουσικοκινητικές δραστηριότητες με βασικό άξονα το τραγούδι.
  • Γνωριμία με τους ήχους
  • Ενεργητική ακρόαση της Μουσικής
  • Επαφή με τα μουσικά όργανα
  • Καλλιέργεια φωνής και ρυθμού
  • Ειδικά διαμορφωμένα Μουσικοθεατρικά Παιχνίδια

Ανάπτυξη της δημιουργικότητας μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες που βασίζονται στο συνδυασμό Μουσικής-Κίνησης και Λόγου

Κεντρικός άξονας του προγράμματος ο συνδυασμός της μουσικής με την κίνηση και το λόγο.

Η εφαρμογή ενός φροντισμένου μουσικοκινητικού προγράμματος που εφαρμόζεται από εξειδικευμένη μουσικό-παιδαγωγό βοηθάει τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν την κίνηση και την μουσική και να γίνουν ήρεμα και ισορροπημένα.

Το μάθημα είναι μονόωρο και εβδομαδιαίο. Γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα από εξειδικευμένη μουσικολόγο-μουσικοπαιδαγωγό με επιπλέον ειδίκευση στο τραγούδι.

Τα μαθήματα τραγουδιού απευθύνονται στα παιδιά του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου.
Είναι η ηλικία που αρχίζει να αναπτύσσεται το προσωπικό χρώμα και η διαύγεια της φωνής και μπορεί ν’ αρχίσει μια αποτελεσματική εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών κυρίως της αναπνοής αλλά και της τεχνικής.

Η φωνή για κάθε άνθρωπο είναι εργαλείο μοναδικό και αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του. Μέσα από τον ιδιαίτερο ήχο της μπορεί ο καθένας να εκφράζεται και να αποκαλύπτει την ψυχική του κατάσταση.
Τα μαθήματα φωνητικής αποτελούν ένα υπέροχο ταξίδι γνωριμίας με τη φωνή, με στόχο ο μαθητής να αποκτήσει μοναδική τραγουδιστική χροιά.

Το ειδικό πρόγραμμα του τραγουδιού για παιδιά περιλαμβάνει ένα σαρανταπεντάλεπτο ομαδικό μάθημα (ομάδα 3 παιδιών με ίδια ηλικία) την εβδομάδα, μέσα στο οποίο τα παιδιά γυμνάζουν τη φωνή τους με ειδικά διαμορφωμένες για την ηλικία τους ασκήσεις και με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Το τραγούδι σε παιδιά διδάσκεται από ειδικά εκπαιδευμένη καθηγήτρια η οποία ξέρει πως να διδάξει και πως να χειριστεί τη φωνή στην παιδική ηλικία και δε μοιάζει ούτε προσομοιώνει τα μαθήματα φωνητικής για εφήβους και ενήλικες.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s