Πάσχα με τη…. Musicart

Η MusicArt -Νέο Ωδείο Κοζάνης σας προσκαλεί  στην Πασχαλινή της Συναυλία, τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 9.00μ.μ. στην Αίθουσα Τέχης Κοζάνης.

Με αφορμή το Πάσχα και με ρεπερτόριο συνυφασμένο με τον κύκλο των γεγονότων της μεγάλης γιορτής, δουλέψαμε όλοι μαζί χτίζοντας ένα πρόγραμμα ποικιλόμορφο. Ορχήστρα και χορωδίες του Ωδείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Κοζάνης( Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας και Χορωδία του Ιστορικού Λαογραφικού Συλλόγου Λευκόβρυσης “Διγενής Ακρίτας”) συνυπάρχουν και μεταφέρουν το ακροατήριο σε μια άλλη διάσταση απέραντα μαγική.

Ένα απόσπασμα από τους «Θρήνους της Παναγίας κάτω από τον Σταυρό» όπως αυτό περιγράφεται μουσικά από τον Pergolesi και αποδίδεται από τη σοπράνο Κορτέσσα Τσιφοδήμου, το «Pie Jesus» από το Requiem του Fauré, και τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής όπως τα έχει επεξεργαστεί ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με τη συνεργασία της Ειρήνης Παππά, μας μεταφέρουν στο κλίμα της εβδομάδας των Παθών.                              Τα «Λιανοτράγουδα» όπως τα τραγουδούν ο Μανώλης Χατζημανώλης με την Κορτέσσα Τσιφοδήμου, και το «Βαλς των χαμένων ονείρων» του Χατζιδάκι δημιουργούν μια κατάσταση όμορφης μελαγχολίας και νοσταλγίας τόσο κοντά στα συναισθήματα των εορτών του Πάσχα.

Λειβαδίτης και Schiller, Βυζαντινή Υμνωδία και Bach, Χατζιδάκις και Beethoven σε μια προσεγμένη διαδοχή, μας κατευθύνουν τελικά, από την Μεγάλη Εβδομάδα προς την ημέρα της Ανάστασης που σημειολογικά τη συνδέσαμε με την «Ωδή στη Χαρά»  Τρομπέτες, τραγούδι ήχοι ορχήστρας και χορωδιών, μας οδηγούν σε κόσμους μαγικούς και συχνά ανεξερεύνητους.

Σολίστες, καθηγητές, μαθητές, διευθυντές χορωδιών, και η διευθύντρια της ορχήστρας, όλοι κάτω από την ομπρέλα της καλής και όχι αναγκαστικά εύκολης μουσικής προσπαθούμε για ένα ολοκληρωμένο και άρτιο αποτέλεσμα που μουσικά θα σας αποζημιώσει. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγοί συναυλίας

Logo_Pitenis_5tripokaridos logo

 

Πουλιάναςkteo

pineloobello

ΑΜΟΡΙΝΟ+Λ..-ΒΙΟ.ΞΗ.ΚΑΡΠ

τσιγαραδικουδρογειος

ΑΦΙΣΑ_ΠΑΣΧΑ__16_33x48_fb

 

Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s