Η Musicart στο …. Μέγαρο

Οι μουσικοί της Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης σας προσκαλούν για να σας μυήσουν στον χώρο των τεχνών μέσω της μουσικής σ’ έναν διαφορετικό χώρο. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μέσα από τη μουσική ζωντανεύουν ταινίες του cinema και παραστάσεις θεατρικές, απαγγέλλουν ποιήματα, θαυμάζουν εικόνες, χορεύουν, αφηγούνται…

Έργα των Moriccone, Zimmer, Vivaldi, Χατζιδάκι σε πρωτότυπες διασκευές δίνουν άλλη πνοή στις τέχνες. Η μουσική από το cinema paradiso του Moriccone, παρέα με την τέχνη της παράδοσης όπως αυτή την αντιλαμβάνεται ο Κωνσταντινίδης. Ο νυχτερινός περίπατος του Χατζιδάκι σίγουρα διαφορετικός από έναν περίπατο στο περσικό παζάρι του Ketèlbey, και η ποίηση του Vivaldi για τις εποχές του, αντίθετη με το ατμοσφαιρικό Yukali σας προσκαλούν σ’ ένα μεσημεριανό στη βιβλιοθήκη έντεχνα διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Η παράδοση στη musicart θέλει σε κάθε συναυλία μια πρώτη εκτέλεση έργου ενός Έλληνα συνθέτη. Αυτή τη φορά το έργο της Μαρίας Ντούρου «Ιούνιος» συνδυασμένο με προβολές, πλέκει τις ημέρες του μήνα με διαφορετικές μουσικές με επιτηδειότητα συνδυασμένες, και σας περιμένει να το απολαύσετε.

Σας περιμένουμε όλους λοιπόν την Παρασκευή στις 3.00 στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για ένα μεσημέρι….άκρως καλλιτεχνικό.

Paraskevi3_11_3_final2016

Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s