Μικρός απολογισμός εν όψη των εγγραφών

Η Διεύθυνση και οι Καθηγητές του Νέου Ωδείου Κοζάνης με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2015-16 σας εύχονται καλή πρόοδο, μέσα σε μια χρονιά καλλιτεχνικά και δημιουργικά γεμάτη.

3 χρόνια εμπιστοσύνης. Σας ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε προσφέροντας υψηλότατο επίπεδο σπουδών αναδεικνύοντας παράλληλα ταλέντα και επαγγελματίες μουσικούς.

Η σοβαρή και διαφορετική πρόταση για τη μουσική εκπαίδευση τα 3 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο έχει να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο τοπικό όσο και σε επίπεδο πανελλαδικό.

Το παιδαγωγικό μας έργο πολύπλευρο και πολυδιάστατο ξεκινάει και φέτος ελπίζοντας σε μια χρονιά άκρως δημιουργική, από παιδαγωγική και καλλιτεχνική άποψη. Μαθήματα, συναυλίες, σεμινάρια, πρωτότυποι κύκλοι σπουδών αλλά και εκδηλώσεις έξω από τα συνηθισμένα, αποτελούν τους βασικούς άξονες του φετινού συνολικού μας προγραμματισμού.Οι προηγούμενες χρονιές για τη Musicart – Νέο Ωδείο Κοζάνης αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη για μας.

Με την ευκαιρία της έναρξης των εγγραφών από 1 Σεπτεμβρίου και των μαθημάτων από 15 Σεπτεμβρίου αισθανόμαστε την ανάγκη μιας μικρής αναδρομής στα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού μας έργου τις 3 χρονιές που έχουν προηγηθεί και μια ευκαιρία να συγχαρούμε τους μαθητές μας γι’ αυτά που έχουν πετύχει και αποτελούν αδιαμφισβήτητα εφόδια για την περαιτέρω μουσική τους πορεία.

  • Μαθητές μας πέτυχαν και τις 3 χρονιές στις εξετάσεις των Μουσικών Σχολείων της περιοχής (Σιάτιστας και Πτολεμαΐδας)
  • Μαθητές μας πετυχαίνουν στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων
  • 2013-14 Δάτσιος Αθανάσιος, Μπαλτίδου Ευρυδίκη, Λότσιου Άρτεμις (Α.Π.Θ), Θεολόγος Παπαδόπουλος (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθήνας)
  • 2014-15 Παπακώστας Σμύρης Ανδρέας (Α.Π.Θ.)
  • Παγκόσμια διάκριση για τον μαθητή του ωδείου κατά το σχολικό έτος 2013-14 έρχεται να μας χαροποιήσει ιδιαίτερα. Ο Γιώργος Καραγκούνης, (μαθητής στην τάξη κλαρινέτου του Κοσμά Παπαδόπουλου) αποκτάει 1ο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό κλαρινέτου που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας. Την ίδια χρονιά ο ίδιος μαθητής διακρίνεται στους orfeus solists και συμμετέχει σε μια σειρά συναυλιών στη Θεσσαλονίκη.

Πανελλήνιες διακρίσεις μαθητών του ωδείου έρχονται να δώσουν μεγάλη χαρά στην οικογένεια του ωδείου και μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους.

Αναλυτικά

  • Οι μαθητές Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο) και Ανδρέας Παπακώστας Σμύρης (φλάουτο) κατά το σχολικό έτος 2013-14 μετά από εξετάσεις συμμετείχαν στην πανηγυρική συναυλία της κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
  • Την επόμενη χρονιά 2014-15 οι μαθητές μας Αριστείδης Αννετούδης (βιολί), Μαρία Ασλανίδου (βιολί), και Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο) μετά από εξετάσεις πέρασαν στην ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τότε αποτελούν μέλη της και μετέχουν στις συναυλίες της.

Παράλληλα, αυτά τα τρία χρόνια, μια πληθώρα μαθητών ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Musicart – Νέο Ωδείο Κοζάνης στα διάφορα τμήματα, αναγνωρισμένα από το κράτος, που λειτουργούν σε αυτό.

Αναλυτικά τα πτυχία που δόθηκαν κατά τις σχολικές χρονιές 2014-15 & 2015-16

Πτυχία Αρμονίας

Ασλανίδου Μαρία, Δάτσιος Αθανάσιος, Δίκος Γεώργιος, Καλφαδέλη Γεωργία, Καλφαδέλη Ευαγγελία, Καραμανώλας Αθανάσιος, Μποχώτη Στέλλα

Πτυχία Αντίστιξης

Βέρα Άρτεμις, Βύρλιος Ανδρέας, Γκιουλέκα Φωτεινή, Κυζερίδου Ηλιάννα, Καραγκούνης Γιώργος, Μπαλτίδου Ευρυδίκη, Παπακώστας Σμύρης Ανδρέας, Ραφαηλίδης Παναγιώτης, Σβώλη Ηλέκτρα

Πτυχία Φούγκας

Μητρούσης Γιάννης, Παπαδημητρίου Γιάννης, Τσότσου Ζωή

Πτυχίο Πιάνου

Λάζου Άργύρης

Πτυχία Βιολιού

Καλαμπούκα Θεοδοσία, Μπαλάφα Μαρία-Νεφέλη, Ταμπούρης Αχιλλέας

Πτυχίο Κιθάρας

Ραφαηλίδης Παναγιώτης

Δίπλωμα Κλαρινέτου

Καραγκούνης Γιώργος

Πτυχίο Φλάουτου

Ναρογιάν Άννα

Δίπλωμα Βυζαντινής

Καστρίτης Δημήτρης

Η διεύθυνση της Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης συγχαίρει τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές τους οι οποίοι είναι αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια και σηκώνουν το βάρος τόσο της διδασκαλίας όσο και της πολύπλευρης καλλιτεχνικής δημιουργίας που χαρακτηρίζει εν γένει το ωδείο.

Advertisements
This entry was posted in Κείμενα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s