Μαθήματα προσχολικής αγωγής στη Musicart

Μαθήματα προσχολικής αγωγής για παιδιά 3,5 έως 5 ετών στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης.

 ΝΗΠΙΑΓ…ΩΔΕΙΟ

Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη γνώση και τη μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.

 Η Μουσική προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, των οπτικών, ακουστικών και γλωσσικών δεξιοτήτων τους, της φαντασίας, της δημιουργικότητας, της αίσθησης συγχρονισμού, της μνήμης, της παρατηρητικότητας, της κριτικής τους ικανότητας. Ακόμη συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης τους, της δυνατότητας συγκέντρωσής τους και της κοινωνικότητας τους, βελτιώνοντας τη μετέπειτα σχολική τους απόδοση και διευκολύνοντας την προσαρμογής τους σε ομάδες. Τα συστήματα Μουσικής Προπαιδείας επιδιώκουν να καλλιεργήσουν σχέση αγάπης των παιδιών με τη μουσική.

Η σημαντική διαφοροποίηση του συγκεκριμένου συστήματος Προσχολικής Μουσικής Αγωγής είναι η άμεση επαφή των παιδιών με την πραγματική μουσική και ο συνδυασμός των ομαδικών δραστηριοτήτων με την ατομική μελέτη που κάνει ο κάθε μαθητής με τη δασκάλα στο Πιάνο.

Τα μαθήματα οργανώνονται γύρω από δύο βασικούς άξονες: το Πιάνο και την Ιστορία δύο φίλων (ένα Αρκουδάκι και ένα Ποντικάκι) που στην προσπάθειά τους να γίνουν μουσικοί, μπλέκουν σε περιπέτειες, γνωρίζουν καινούριους φίλους, οργανώνουν συναυλίες στη σοφίτα, και όλα αυτά με τη βοήθεια και την αγάπη των μικρών μαθητών. Τα παιδιά αναγνωρίζουν ότι στόχος κάθε μαθήματος είναι να παίξουν και να τραγουδήσουν σωστά τα μουσικά κομματάκια που διδάσκονται. Φυσικά πετυχαίνουν το στόχο τους έχοντας επιπλέον αποκομίσει μουσικές γνώσεις και σημαντικές εμπειρίες χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη γι’ αυτά προσπάθεια, απλώς ακολουθώντας το διάγραμμα ροής του μαθήματος.

Κάθε μικρός μαθητής έχει το χρόνο του στο πιάνο, για να μάθει μαζί με τη δασκάλα του να μελετά μουσική, απολαμβάνοντας την ικανότητά του να «μετατρέπει» τα μουσικά σύμβολα του βιβλίου σε πραγματική μουσική, που ο ίδιος και οι συμμαθητές του μπορούν να τραγουδήσουν! Επίσης συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν: Ομιλία – Τραγούδι, Κίνηση, Ακρόαση κ.α.

Ανάλογα με την ηλικία του, κάθε σπουδαστής μπορεί να παρακολουθήσει έναν ή δύο Κύκλους Προσχολικής Μουσικής Αγωγής πριν ξεκινήσει να μαθαίνει το αγαπημένο του όργανο. Ο δεύτερος Κύκλος αποτελεί συνέχεια του πρώτου, με τα μαθήματα να εμπλουτίζονται σε δραστηριότητες αξιοποιώντας τα καινούρια ενδιαφέροντα των παιδιών και το επίπεδο δυσκολίας των διδακτέων μουσικών κομματιών να ανεβαίνει. Έχοντας ήδη εξοικειωθεί με το Πιάνο και έχοντας αποκτήσει βασικές μουσικές γνώσεις, τα παιδιά προετοιμάζονται για τη συνέχεια των μουσικών τους σπουδών, μαθαίνοντας να διαβάζουν μουσική που μπορούν να την παίξουν στο πιάνο (χρησιμοποιώντας όλα τους δάχτυλα) και να τραγουδήσουν τις νοτούλες που τη σχηματίζουν!

 Στέλλα Δαλαμπίρα, Υπεύθυνη καθηγήτρια Προσχολικής Αγωγής

 

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες – Εγγραφές Καθημερινά 5.30-830

Σμύρνης 36, τηλ. 2461026126 & Χαλκιδικής 1, τηλ. 2461039479

                    

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s