Συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα του Νέου Ωδείου Κοζάνης

Η MusicArt – Νέο Ωδείο Κοζάνης ανοίγει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με την πρώτη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης της Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα. Στη συναυλία μετέχουν το κουαρτέτο κιθάρας του Νέου Ωδείου Κοζάνης με υπεύθυνο καθηγητή το Στέλιο Καραγιαννίδη και η ορχήστρα Δωματίου τη διεύθυνση της οποίας έχει η Μαρία Καραγιάννη.

Στη συναυλία αυτή μετέχουν μαθητές των πιο προχωρημένων τάξεων του ωδείου οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές τους συμπράττουν ως σολίστες ή ως μέλη των συνόλων για ένα αποτέλεσμα ανάλογο του επιπέδου και της ποιότητας σπουδών που τους παρέχεται στο ωδείο.

Η συναυλία περιλαμβάνει ένα ποικίλο πρόγραμμα που ξεκινάει από μουσική της εποχής του μπαρόκ, περνάει στον ρομαντισμό με τον «κύκνο» από το «καρναβάλι των ζώων» του Saint – Saëns, που θα ερμηνεύσει με το βιολοντσέλο του ο καθηγητής του Ωδείου Κώστας Θράβαλος και φτάνει σε μουσική του Χατζιδάκι, και τραγούδια του Σινάτρα τα οποία με τη συνοδεία της ορχήστρας θα ερμηνεύσει ο Μανώλης Χατζημανώλης. Μαζί με τους καθηγητές τους και κάτω από τις υποδείξεις της μαέστρου Μαρίας Καραγιάννη οι μαθητές που μετέχουν στο σχήμα της Ορχήστρας Δωματίου θα ερμηνεύσουν έργα της κλασικής μουσικής φιλολογίας είτε ως σολίστες είτε ως μέλη της ορχήστρας.

Το Κουαρτέτο Κιθάρας είναι ένα σχήμα που αποτελείται από μαθήτριες των πιο προχωρημένων τάξεων του ωδείου το οποίο με τη σύμπραξη και την καθοδήγησή του καθηγητή τους, Στέλιου Καραγιαννίδη, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ποικίλης μουσικής με εύρος ρεπερτορίου από μουσική τη του G. Fauré και του N. Rota ως τη μουσική του Δ. Σαββόπουλου. Ο πλουραλισμός του ρεπερτορίου, πέρα από τον εκπαιδευτικό του στόχο έχει σκοπό να αναδείξει τη μαγεία της κιθάρας ειδικά, και της μουσικής γενικότερα.

Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό στη συναυλία είναι ελεύθερη.

+μ+ξ+ζ+θ+δ+Σ +Φ+Χ+γ+Χ+ε+Τ+κ+β+θ+μ 3

Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s