Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς….

Πριν ένα χρόνο περίπου ιδρύσαμε τη MusicArt γιατί είχαμε ανάγκη έναν ιδανικό χώρο για να εκφραστούμε. Ένα χώρο όπου κυριαρχεί η διαρκής αναζήτηση του ωραίου, ένα χώρο πολιτισμού και παιδείας μέσα στην πόλη. Μέσα σ’ αυτό το χώρο στη χρονιά που πέρασε μάθαμε ν’ αγαπάμε τη μουσική να αναζητάμε και να αναγνωρίζουμε την ποιότητα, να μεταδίδουμε μια τέχνη η οποία δεν έχει όρια.

Με όπλα τη γνώση και την αγάπη, αλλά και τη βεβαιότητα ότι η μουσική είναι μια γλώσσα που ο κάθε άνθρωπος έχει το ταλέντο να εξελίξει , κάναμε την αρχή με μια διαφορετική πρόταση στη μουσική εκπαίδευση και προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε τη μουσική τέχνη εστιάζοντας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Μεθοδεύσαμε τη διδασκαλία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες της εποχής καθώς και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σπουδαστή. Οι συναυλίες συμπληρώνουν τη μουσική παιδεία των σπουδαστών μας, οι οποίοι ενταγμένοι στα μουσικά μας σύνολα εμφανίζονται πολύ συχνά σε χώρους πολιτισμού της πόλης.

Για τους σπουδαστές μας που θέλουν να ακολουθήσουν επαγγελματική κατεύθυνση στις σπουδές τους, δημιουργήσαμε το Νέο Ωδείο Κοζάνης, το οποίο λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της MusicArt, και προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες εκπαίδευσης, με πλήρη προγράμματα σπουδών και πραγματική υποστήριξη όλων των γενικών και υποχρεωτικών μαθημάτων. Τα Πτυχία και τα Διπλώματα του Ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το Κράτος και ισότιμα μ’ αυτά του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης όπως και με κάθε άλλο ωδείο αναγνωρισμένο από το κράτος.

Εκτός από το κτίριο στο οποίο λειτουργήσαμε την προηγούμενη χρονιά (Σμύρνης 36) το καινούργιο κτίριο (Χαλκιδικής & Ιερέως Σωτηρίου 2) που θα λειτουργήσει παράλληλα με το ήδη υπάρχων θα δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες και σε άλλους μαθητές της πόλης να μυηθούν στην τέχνη της μουσικής.

 Από τις 26 Αυγούστου κάθε απόγευμα από τις 5.30-8.30 θα σας περιμένουμε στους χώρους μας για να σας ενημερώνουμε για την καινούργια σχολική χρονιά. Οι εγγραφές νέων και παλιών σπουδαστών θα ξεκινήσουν από 2 Σεπτεμβρίου ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά.

Advertisements
This entry was posted in Κείμενα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s