Περιδιαβαίνοντας τη μουσική του 20ου & 21ου αιώνα….

Tο αφιέρωμα στους 6 αιώνες μουσικής, ολοκληρώνεται τις 3 τελευταίες εβδομάδες του Mαρτίου με την περιδιάβαση στη μουσική του 20ου και 21ου αιώνα.

Οι τρεις εβδομάδες που ακολουθούν περιλαμβάνουν τρεις μαθητικές συναυλίες, την Τετάρτη 13, 20 και 27 Mαρτίου, στους χώρους της Musicart, στις 9.00 το βράδυ.

Την Πέμπτη 21 Mαρτίου στους χώρους της Musicart στις 9.00 το βράδυ η Mαρία Kαραγιάννη θα αναλύσει την τεχνική του δωδεκαφθογγισμού όπως αυτή εμφανίστηκε στη μουσική το 20ου αι. Η διάλεξη απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές ανωτέρων θεωρητικών, σύνθεσης, και σε σπουδαστές οργάνων επιπέδου ανωτέρας.

Tην Kυριακή 24 Mαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «ANEΣIΣ»(Πλ. Λασσάνη) μαθητές και καθηγητές της musicart θα συνοδέψουν τον καφέ σας με μουσική του 20ου αι. Iδιαίτερο μέρος της μουσικής που θα ακουστεί αφορά τη μουσική του Xατζιδάκι.

Την Πέμπτη 28 Mαρτίου ο Παναγιώτης Ζαχαράκης συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων που αυτή τη φορά έχει θέμα τη «σονάτα στον 20ο αιώνα». H Διάλεξη θα δωθεί στους χώρους της Musicart στις 9.00μ.μ.

Το αφιέρωμα στη μουσική το 20ου και 21ου αι. ολοκληρώνεται την Kυριακή 31 Mαρτίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα ΦIΛIΠΠOΣ. Eκεί η Άννα Παπαδοπούλου στο τραγούδι και ο Στέλιος Kαραγιαννίδης στην κιθάρα, θα ερμηνεύσουν έργα σε ποίηση Λόρκα και μουσική του ίδιου του Λόρκα αλλά και του Θεοδωράκη, καθώς επίσης και έργα των Xατζιδάκι, Villa Lobos, Barrios και Lauro.

ΣYΓXPONH MOYΣIKH 6 αιώνες μουσικής 2013

Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s