Περιδιαβαίνοντας τον ρομαντισμό…

Μετά την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και του κλασικισμού, η περιδιάβαση μας συνεχίζεται στην εποχή του ρομαντισμού.

Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν περιλαμβάνουν δύο μαθητικές συναυλίες, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου & 6 Mαρτίου, στους χώρους της Musicart, στις 9.00 το βράδυ.

Την Kυριακή 3 Mαρτίου στους χώρους της Musicart στις 12 το μεσημέρι η Mαρία Kαραγιάννη θα προσεγγίσει ζητήματα χρήσης της ορχήστρας και ενορχήστρωσης όπως αυτά εμφανίζονται στη «Sheherazade» του Nikolai Rimsky- Korsakov. Η διάλεξη απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές ανωτέρων θεωρητικών, σύνθεσης, και σε σπουδαστές οργάνων επιπέδου ανωτέρας. Xρήσιμη για όποιον παρακολουθήσει τη διάλεξη είναι η παρτιτούρα του έργου.

Την Πέμπτη 7 Mαρτίου ο Παναγιώτης Ζαχαράκης συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων που αυτή τη φορά έχει θέμα τη «σονάτα στην εποχή του Pομαντισμού». H διάλεξη θα δωθεί στους χώρους της Musicart στις 9.00μ.μ.

Το αφιέρωμα στον ρομαντισμό ολοκληρώνεται το Σάββατο 9 Mαρτίου στις 4.00 μ.μ. στο Cafe Patisserie Anastasia” (Mοναστηρίου 70). Eκεί μαθητές της musicart θα συνοδέψουν τον μεσημεριανό σας καφέ με μουσική από την εποχή του ρομαντισμού

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Pομαντισμός 6 αιώνες μουσικής 2013 4

Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s