Περιδιαβαίνοντας το Μπαρόκ….

Συνεχίζεται το αφιέρωμα της MusicArt  στην εποχή Μπαρόκ.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 8.00 & στις 9.οο μ.μ. στους χώρους της MusicArt, συνεχίζεται το αφιέρωμα με μαθητικές συναυλίες

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 9.00 μμ. στους χώρους της Musicart,  οι καθηγητές της, σε μια ανοιχτή συζήτηση θέτουν τους προβληματισμούς τους γύρω από την ερμηνεία της μουσικής Μπαρόκ, και απαντούν σε ερωτήματα όπως «γιατί μελετάμε Bach», «πόσο αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού είναι η μουσική του Bach, και τι ρόλο παίζει η λογική μέσα σ΄ αυτή». Θα προσπαθήσουν επίσης να απαντήσουν σε ερωτήματα και προβληματισμούς των παρευρισκομένων. Η ανοιχτή αυτή συζήτηση θα πλαισιωθεί από έργα της εποχής μπαρόκ, ερμηνευμένα από καθηγητές και μαθητές της musicart, αλλά και από πρωτότυπα έργα που γράφτηκαν από τους ίδιους σε μια προσπάθεια μίμησης του στιλ Μπαρόκ.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι το αφιέρωμα στο Μπαρόκ, ολοκληρώνεται με τη συναυλία της ορχήστρας εγχόρδων της musicart στο Λαογραφικό μουσείο. Η ορχήστρα θα πλαισιωθεί από σολίστες οι οποίοι είναι  μαθητές και καθηγητές της musicart. Αναλυτικότερα με την ορχήστρα εγχόρδων θα συμπράξουν οι : Νίκος Βαλταδώρος στην τρομπέτα, Μίλτος Γιαννός στο βιολοντσέλο, Γιάννης Μητρούσης στην κιθάρα, Δώρα Τανή στο τραγούδι, Άρτεμις Λότσιου και Ευρυδίκη Μπαλτίδου στο βιολί, , Ανδρέας Σμύρης Παπακώστας στο φλάουτο, και Ελέσα Σμύρη Παπακώστα στο τσέμπαλο. Την ορχήστρα διευθύνει η Μαρία Καραγιάννη.
Στην εκδήλωση συμμετέχει και η χορωδία δωματίου της musicart,  τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της οποίας έχει η Δώρα Τανή.
Μπαρόκ 2 6 αιώνες μουσικής 2013 β εβδομάδα

Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις, Κείμενα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s