Περιδιαβαίνοντας την Αναγέννηση…

Περιδιαβαίνοντας την Αναγέννηση….

Η δική μας περιδιάβαση στη μουσική των 6 αιώνων ξεκινάει από την Αναγέννηση. Σκοπός μας η γνωριμία με το άγνωστο ρεπερτόριο αυτής της μουσικής, σε συνδυασμό με έναν διαφορετικό και φρέσκο τρόπο προσέγγισής του. Μαθητές και καθηγητές της MusicArt θα συμβάλλουν σ’ αυτό, μαζί με τη βοήθεια όσων παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές στο κοινό με είσοδο ελεύθερη.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στους χώρους της MusicArt στις 9.00 το βράδυ είναι η πρώτη μας συνάντηση και γνωριμία με τη μουσική της εποχής αυτής. Παίζουν μουσική μαθητές της MusicArt, η οποία εναλλάσσεται με πληροφοριακό υλικό, για την Αναγέννηση.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στους χώρους της MusicArt στις 9.00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη η οποία θα συνοδεύεται από μουσική, με θέμα «Η διδασκαλία της μουσικής της Αναγέννησης, στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα». Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στο μάθημα της αντίστιξης, τη χρησιμότητα του για έναν μουσικό εκτελεστή και την αναγκαιότητα του μαθήματος για έναν μελλοντικό συνθέτη. Η διάλεξη θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ενώ θα ακουστούν και έργα των μαθητών των τμημάτων αντίστιξης που λειτουργούν στη MusiaArt. Τη διάλεξη θα πραγματοποιήσει η υπεύθυνη των τμημάτων αυτών Μαρία Καραγιάννη.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο ¨ΑΝΕΣΙΣ¨ (Πλ. Λασσάνη 14) μαθητές και καθηγητές της MusicArt θα ντύσουν το απόγευμα με ¨Μουσικές της Αναγέννησης και θα ολοκληρώσουν με τρόπους εναλλακτικούς μια πρώτη γνωριμία με τη μουσική αυτή.

Την επιμέλεια της εβδομάδας με μουσική της Αναγέννησης έχουν οι καθηγητές της MusicArt Νίκος Βαλταδώρος, Παναγιώτης Ζαχαράκης και Μαρία Καραγιάννη.

 Αναγέννηση 6 αιώνες μουσικής 2013

This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s