Εν αρχή, ο λόγος….

Η φιλοδοξία της Musicart είναι να αποτελέσει μία σύνθετη και σύγχρονη πρόταση παιδείας, όχι μόνον για την μουσική, αλλά για το σύνολο της τέχνης και του αισθητικού φαινομένου γενικότερα. Θεμελιώδης θέση μας, ότι η μουσική εκπαίδευση μπορεί να υπάρξει μόνον και, εφ’ όσον, είναι απολύτως ενταγμένη σε μία ευρύτερη, συνολική αντίληψη και κουλτούρα και όχι αποσπασματικά. Καθόλου μικρή, η φιλοδοξία αυτή, ελπίζουμε, ότι θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία της Κοζάνης και όχι μόνον.

Είναι προφανές, ότι η σύγχρονη πρόταση και αισθητική δεν μπορεί, παρά να χρησιμοποιεί και τα ανάλογα μέσα, απευθυνόμενη στον σύγχρονο δημόσιο χώρο, που δεν είναι άλλος απ’ αυτόν του διαδικτύου. Με τις σκέψεις και τις φιλοδοξίες αυτές, δημιουργούμε το δικό μας blog, τον «χώρο» μας στο διαδίκτυο, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών ενημέρωσης, επικοινωνίας, προβολής μαθητών και καθηγητών μας, αλλά και, -γιατί όχι;- διαλόγου, γύρω από οποιοδήποτε θέμα, μπορεί να κινήσει το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

Έχοντας ήδη κλείσει 4 μήνες εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου, πιστεύουμε –και το επιβεβαιώνει η πραγματικότητα- ότι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, παρατηρήσεων, ερωτήσεων και σχολίων, συμβάλλει στην ανέλιξη όλων μας.

Με την ανάπτυξή του στο χρόνο, το blog αυτό, μπορεί, -εκτός από χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας- να γίνει και χώρος αναφοράς, για όλους, όσους αγαπούν την τέχνη και, ιδιαίτερα τη μουσική.

 Μαρία Καραγιάννη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Στέλιος Καραγιαννίδης, Υπεύθυνος Σπουδών

Advertisements
This entry was posted in Κείμενα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s