Προσχολική αγωγή και Προπαιδεία

Εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες μεθόδους διδασκαλίας η MusicArt – Νέο Ωδείο Κοζάνης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωγή της προσχολικής ηλικίας όπου το ενδιαφέρον για τις ανάγκες και τις δυνατότητες του σημερινού παιδιού γίνεται κεντρικός άξονας του συστήματος διδασκαλίας.

Μακριά από οτιδήποτε ευκαιριακό και επιφανειακό και αντιλαμβανόμενοι τις αναγκαιότητες της εποχής, δείχνουμε το μέγιστο ενδιαφέρον για τις ανάγκες αλλά και τις ιδιαίτερες δυνατότητες των μικρών μαθητών και εισάγουμε ένα συνολικό καινοτόμο σύστημα διδασκαλίας οργανωμένο σε 2 επίπεδα.

Για παιδιά 3-4 ετών: Μουσικοκινητική αγωγή

Για παιδιά 5-6 ετών: Προπαιδεία

Εγγραφές και Πληροφορίες καθημερινά από 1η Σεπτεμβρίου

Δευτέρα-Παρασκευή 6.00-9.00

Έναρξη Μαθημάτων Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Μουσικοκινητική αγωγή

Το 1 επίπεδο της «Μουσικής Αγωγής στην προσχολική ηλικία-Μουσικοκινητική» της MusicArt- Νέο Ωδείο Κοζάνης αφορά τα παιδιά 3-4 ετών. Είναι η μουσικοκινητική αγωγή που επικεντρώνεται στο τραγούδι με την ταυτόχρονη κίνηση του σώματος. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι παιδιά στην ηλικία των 3-4 ετών μέσα από τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες μπορούν και αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες οι οποίες θα επηρεάσουν τη ζωή τους. Τα παιδιά που σ’ αυτή την ηλικία δεν ξέρουν να διαβάζουν χρησιμοποιούν τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας.

Στο τμήμα της μουσικοκινητικής αγωγής που φέτος δημιουργείται στο ωδείο, τα παιδιά θα καλλιεργήσουν συστηματικά τη φωνή τους μέσα από τα τραγούδια και τα ποίκιλλα φωνητικά παιχνίδια. Μέσα από το τραγούδι τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, μαθαίνουν τις βασικές αρχές της αναπνοής και δίνουν έμφαση στην άρθρωση του λόγου. Οι έννοιες της πειθαρχίας και της ομαδικότητας, γίνονται αυτονόητες μέσα από την χορωδιακή πράξη όπως αυτή εφαρμόζεται προσαρμοσμένη στις προσχολικές ηλικίες των 3-4 ετών.

Τα τμήματα της μουσικοκινητικής είναι μαθήματα μονόωρα εβδομαδιαία.

Προπαιδεία

Το πρόγραμμα σπουδών «Μουσική Αγωγή στην προσχολική ηλικία-Προπαιδεία» της MusicArt- Νέο Ωδείο Κοζάνης, εισάγει τους εκκολαπτόμενους μουσικούς στον κόσμο της μουσικής, με σαφή και προσιτό τρόπο, θέτοντας τις βάσεις και τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα, τα οποία θα τους συνοδεύσουν σε όλη τη μουσική τους πορεία. Στα μαθήματα των 60 λεπτών που πραγματοποιούνται, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη γραφή και ανάγνωση της μουσικής, καλλιεργούν την ακουστική τους αντίληψη, αποκτούν μουσικότητα και τέλος μαθαίνουν να εκτιμούν όλες τις πτυχές της μουσικής και να σέβονται τη διαδικασία εκμάθησης ενός οργάνου ή του τραγουδιού.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα παιδιά ένα οικείο και πλούσιο μουσικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα αξιοποιήσουμε τον έμφυτο μουσικό αυθορμητισμό τους και θα τα ενθαρρύνουμε έτσι ώστε να φανερώσουν τις φυσικές τους κλίσεις (τραγούδι- κίνηση στο χώρο με το ρυθμό- παίξιμο οργάνων) και τέλος να γεφυρώσουμε το πέρασμα από το βίωμα στη γνώση, από την πράξη στη θεωρία.

Το διδακτικό πλαίσιο του προσχολικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος κινείται σε πέντε βασικούς τομείς: ακρόαση μουσικής, ομιλία και τραγούδι, μουσική και κίνηση, παίξιμο οργάνου και τέλος γενικές θεωρητικές γνώσεις.

Πλαισιώνεται από μια σειρά δραστηριοτήτων, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της ακουστικής αντίληψης, στην κατανόηση του ρυθμού που ενυπάρχει στο σώμα μας, στην καλλιέργεια της φωνής, στην εξερεύνηση των ηχητικών πηγών και μουσικών οργάνων, βοηθούν στην έκφραση συναισθημάτων, αναπτύσσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία, καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα και τέλος προετοιμάζουν νοητικές διεργασίες χτίζοντας έννοιες και εγκαθιστώντας διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι λιλιπούτειοι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή και θα γνωρίσουν τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, με τα οποία θα ασχοληθούν στο μέλλον είτε επαγγελματικά είτε για την ευχαρίστησή τους.

Στο τέλος κάθε διδακτικής ώρας γίνεται ενημέρωση των γονέων από τον διδάσκοντα, όπου οι γονείς ενημερώνονται για την εξελικτική πορεία των παιδιών τους. Για την επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουν τα παιδιά, πραγματοποιούνται μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Στη MusicArt – Νέο Ωδείο Κοζάνης, υπάρχει αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη για παιδιά, εξοπλισμένη με τα απαραίτητα μουσικά όργανα και οπτικοακουστικά μέσα, προσφέροντας στα παιδιά σας τη δυνατότητα να μυηθούν στη μουσική.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s